cursuri de calificare

Cum sa aleg un curs acreditat

Cum sa aleg un curs acreditat

cursuri de calificare

Indiferent de sectorul in care ne desfasuram activitatea, la un moment dat cu totii ne lovim de aceeasi problema: promovarea! Fie ca o constientizam sau nu, cu totii resimtim constant nevoia de a progresa, de a evolua pe scara profesionala si sociala, de a ajunge acolo, la acel statut superior al fiintei umane “muncitoare”.

Fie ca suntem angajati sau nu, cu totii analizam cerintele de pe piata muncii, dar si criteriile de performanta solicitate, poate, chiar de propria firma. Zilnic suntem fortati sa realizam ca lumea este intr-o continua schimbare, iar noi ca indivizi trebuie sa ne adaptam! Zilnic trebuie sa facem fata unor noi provocari profesionale, iar pentru a le face fata trebuie sa le putem anticipa si valorifica.

Procesul de instruire este fara indoiala principala metoda de a transforma provocarea in oportunitate! Prin urmare FORMAREA PROFESIONALA CONTINUA ESTE O NEVOIE!

Dar cum sa aleg cursul acreditat potrivit? Cum sa ma formez? Cum sa ma perfectionez? 

O simpla cautare pe Internet ne va aduce cu siguranta in fata unei suite de oferte de cursuri de instruire, cursuri acreditate, cursuri de formare profesionala, o sumedenie de firme de formare, care mai de care mai frumos prezentate. De unde stiu eu in ce trebuie sa ma perfectionez? Care dintre aceste cursuri de formare ma va ajuta efectiv in desfasurarea activitatii curente sau viitoare?cursuri acreditate

Alegerea domeniului este poate una dintre variantele simple de iesire din cumpana intrebarilor. Poate lucrez in contabilitate si atunci vreau sa ma specializez alegand un curs de contabil. Sau poate ca vreau sa devin director economic si desi cunosc domeniul foarte bine as avea nevoie si de niste calitati de manager. Sau poate ma simt atras de ideea proiectelor cu finantare nerambursabila sau noile orientari ale companiei ma obliga sa am notiuni de contabilitatea proiectelor europene. Decizia cu siguranta apartine fiecaruia dintre noi. Cu siguranta oricare dintre cursurile de specializare imi va aduce un plus de cunoastere si eficienta, important este insa sa il identific pe acela care raspunde cel mai bine nevoii mele de formare profesionala curenta. Pasiunea pentru domeniul in care imi desfasor activitatea cu siguranta ma va aduce in contact si cu celelalte mai devreme sau mai tarziu.

Cursuri acreditate ANC sau cursuri online

cursuri acreditate anc Dar oare ce m-a determinat sa aleg un program de perfectionare? Resimt nevoia unei completari a cunostintelor teoretice si practice? Am nevoie de o certificare in domeniul in care profesez? Sau sunt constrans legislativ sa ma perfectionez? Raspunsul la intrebare este cheia alegerii tipului de program de perfectionare potrivit. Caut acreditare? Atunci cu siguranta trebuie sa aleg un curs acreditat anc! Daca insa caut sa imi dezvolt aria cunostintelor o varianta potrivita si ieftina ar fi un curs online!

VREAU SA FAC UN CURS DE PERFECTIONARE! Dar nu am timp! De cele mai multe ori gasim aceasta scuza si ne vedem fata in fata cu solutia optima: IL VOI FACE ALTADATA CAND VOI AVEA MAI MULT TIMP! Cand? Poate niciodata. Amanam pentru ca suntem atat de angrenati in tumultul vietii cotidiene si deja mult prea obositi de stresul job-ului zilnic. NE DORIM SA EVOLUAM, DAR NU AVEM TIMP SA O FACEM! Solutii exista: fie ca alegem un curs online care ne ofera flexibilitatea invatarii in ritm propriu, fie alegem un curs acreditat cu desfasurare in week-end.

Solutii exista, important este le gasim si sa le adaptam nevoilor de formare proprii! Putem beneficia de preturile promotionale ale cursurilor sau putem sa ne convingem seful ca perfectionarea angajatilor este o necesitate pentru atingerea performantei companiei. Trebuie insa sa constientizam inca de la inceput ca invatarea continua este sursa evolutiei profesionale si personale!